İçeriğe geç

Gayri Ciddi Ne Demek

Gayriciddi nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla ciddi olmayan olarak yazılır. Doğru kullanımı ciddi olmayan bir şekilde olmalıdır.

Gayrisi anlamı nedir?

Anlamı: Gayri resmi, “diğer” veya “farklı” anlamına gelir. Bu kelime karşılaştırma veya farklılaştırma amaçları için kullanılır. Bir şeyin veya durumun dışında veya başka bir şeyle karşılaştırmada kullanılır.

Gayrikabil ne demek?

Çözüm olmadığı anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla “kabul edilemez” olarak yanlış yazılır.

Gayriresmi ne demek anlami?

[1] resmi olmayan, devletin koyduğu kuralların dışında.

Ciddi nasıl yazılır TDK?

Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta kullanılan “ciddi” kelimesi uzun yıllardır dilimizde yaygın olarak kullanılıyor. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, farklı anlamları olan ciddi kelimesi Türkçe’de tek başına veya farklı ifadelerle birlikte kullanılabiliyor.

Gayrimeşru nasıl yazılır TDK?

18. Farsça kuralına göre oluşmuş kelimeler yan yana yazılır: âlemşümul, cihanşümul; darıworld, ehlibeyit, ehven-i şer, seçkinci savaş, gayrimenkul, gayri meşru, Kuvayımilliye, Misakımilli, suikast; Cürmüşhut, hamdüsena, hercümerç, hüsnükuruntu, hayalperestlik vb.

Gayri nerenin şivesi?

Gari kelimesi Ege bölgesinin lehçesine aittir. Bu kelime bundan sonra veya bundan sonra ifadelerini temsil eder. Genellikle bu anlamlarda kullanılır. Gari kelimesi Ege bölgesinde hemen hemen her cümlenin sonuna eklenmesine rağmen, gerçek anlamı “yaymak”tır.

Gayri mi gayri mi?

TDK sözlüğünün gayrıresmi anlamı ise şöyle: Sıfat Diğer, başkaları. Zarf, günlük dil (ga’yrı) Bundan sonra, bundan sonra.

Gayri ne demek din?

Gayrimüslim, İslam hukuku ve inancında gayrimüslimler için kullanılan terimdir. İslam’la yönetilen devletlerin yönetimi altında yaşayan ve İslam’dan başka bir inanca sahip olan bireyler ve topluluklar da Zimmi olarak sınıflandırılır.

Gayrıkabili rücu ne demek?

Kabil, “yapabilir” veya “mümkün” anlamına gelir. Bu bağlamda imkansız, imkansız anlamına gelir; “başvuru” kelimesinin “geri dönüş” anlamına geldiği düşünüldüğünde, “geri alınamaz” kelimeleri birlikte “geri döndürülemez” anlamına gelir.

Gayri kabili rücu nasıl yazılır?

Geri alınamaz akreditif (Irrevocable letter of credit) Satıcıya garantilidir. Bu ayrım akreditif şartlarında öngörülmemişse akreditif geri alınabilir kabul edilir.

Gayri aklı ne demek?

İstemsiz telkin, önemsiz bir sözcüğün, amaçsızca yazılmış bir kitap veya makalenin, taklit edilmeyi teşvik edecek şekilde yapılan romantik bir intiharın zayıf bedenler üzerinde etki yarattığı telkini anlamına gelir.

Gayri Safi ne demek?

Brüt ne anlama geliyor? Brüt, kirli, karışık, temiz olmayan, birleşmiş ve brüt anlamlarında kullanılır. Brüt ürün, brüt gelir anlamına gelir.

Gayri resmi konuşmak ne demek?

Gayriresmi dil: Gayriresmi dil, rahat ve günlük bir tonla karakterize edilir. Genellikle nezaket düzeyinin daha az önemli olduğu tanıdık, günlük durumlarda kullanılır. Gayriresmi dil, yakın arkadaşlar, aile ve meslektaşlarla etkileşimler için uygundur.

Gayri iradi ne demek?

İşbölümü, uzmanlaşma ve otomasyonun önemli olduğu ve ekonomi için gerçek bir öneme sahip olduğu ülkelerde yaygın olan bir işsizlik türüdür. Bu işsizlik, koşullar ne olursa olsun çalışmak isteyen insanların kendi istekleri dışında iş bulamaması durumunda ortaya çıkan diğer işsizlik türünün tam tersidir.

Gayrifaal nasıl yazılır TDK?

Arapça kökenli olan inaktif kelimesi Türkçe’ye de çeşitli kökenler aracılığıyla girmiştir. Hem günlük hayatta hem de kimyasal reaksiyonlar bağlamında bir anlamı olduğu söylenebilir. İnaktif ne anlama geliyor? İnaktif kelimesi farklı anlamları bağlamında kullanılabilir.

Gayri müslim nasıl yazılır TDK?

Gayrimüslim, İslam hukuku ve dünya görüşünde gayrimüslimleri ifade eden bir terimdir.

Gayrisafi nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla gayri safi milli hasıla, gayri safi milli hasıla, gayri safi milli hasıla olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı gayri safi milli hasıla şeklinde olmalıdır.

Gayri insani nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla inhuman olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı inhuman olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir