Müfettişlik için hangi sınavlara girilir?
SINAV YAPILIŞI: Yazılı sınava girmek isteyen adayların, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puanlarından herhangi birinde 80 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.
Müfettişlik için KPSS şart mı?
İlanlarda ilan edilen KPSS puan türlerinden 75 ve üzeri puan almış olan ve 35 yaşını doldurmamış adayların, en yüksek puan sıralamasına göre başvuruda bulunacak kadro sayısının iki katı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir.
Müfettişlik için KPSS hangi puan türü?
Bakanlıkların, özel bir rekabet sınavı ve belirli bir eğitim programından sonra yeterlilik sınavıyla işe alınan müfettiş, uzman, denetleyici, kontrolör ve denetçi gibi kadrolarına KPSS-A grubu kadroları, bu kadrolara atanmak için girilen sınavlara da KPSS-A adı verilir.
Müfettiş olmak için ne gerekiyor?
En az lisans derecesine sahip olmak. Sabıka kaydının memuriyete engel bir durumu olmaması. Sunulacak sağlık raporunda Türkiye’nin her yerinde sorunsuz bir şekilde çalışabilme yetkisi yer almalıdır. Yazılı ve sözlü sınavlara girebilmek için KPSS puanı gerekmektedir.
Müfettiş kaç para maaş alır?
Müfettiş, aynı sektördeki farklı unvanların en düşük, ortalama ve en yüksek maaşlarını incelemenizi sağlar. Yardımcı Müfettiş pozisyonu için ortalama aylık maaş 54.100,00 TL, Müfettiş pozisyonu için ortalama aylık maaş 101.400,00 TL, Baş Müfettiş pozisyonu için ortalama aylık maaş 88.000 TL’dir.
Müfettişlik sınavı ne zaman 2024?
Giriş sınavının yazılı kısmı; 14 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 10.00’da.
Müfettişlik için hangi bölüm?
(c) En az dört yıllık temel eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki fakülte veya yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.
Meb müfettişlik sınavı 2025 ne zaman?
Sözlü sınav: Sözlü sınava girmeye hak kazananlar için sınav yeri ve tarihi 10 Ocak 2025 tarihinde www..tr internet adresinden ilan edilecektir. Sözlü sınav 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır. Sınav sonucu 7 Şubat 2025 tarihinde www..tr ve tkb..tr internet adresinden ilan edilecektir.
KPSS 80 puan için kaç net gerekir?
🌸Değerli Memur Adayı, KPSS’de Ortalama; ✔120 sorudan +70 alırsanız 82-85 puan alırsınız. ✔120 sorudan +75 alırsanız 85-88 puan alırsınız. ✔120 sorudan +85 alırsanız 88-90 puan alırsınız.
Müfettiş olmak için kaç puan gerekir?
1.2. Seçme sınavı iki aşamadan oluşur: yazılı ve sözlü. 1.3. Yazılı sınav 100 tam not değerindedir. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için, adayın her bir ders grubunda en az 50 not alması koşuluyla, bu notların ortalaması 70’ten az olmamalıdır.
Matematik mezunları müfettiş olabilir mi?
Mühendislik fakülteleri gibi teknik bölümlerden mezun olanlar ve matematik, fizik gibi fen edebiyat fakültelerinden mezun olanlar için müfettiş, teknik asistan vb. gibi işler mevcuttur. Bu alandan mezun olanlar da artık işe alınmaktadır.
Vergi müfettişliği sınavında hangi dersler var?
Sınav konuları şu şekildedir: – MALİYE: Vergi teorisi ve vergi politikası, vergi teorisi ve Türk vergi sistemi, kamu maliyesi. – EKONOMİ: Mikro ve makroekonomi, iktisadi düşünce tarihi, para teorisi ve politikası, Türkiye ekonomisi, uluslararası ekonomi ve ekonomik kurumlar.
Kaç yaşında müfettiş olunur?
d) Giriş sınavının yapıldığı yılın 1 Ocak tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmak.
İş Bankası müfettiş maaşı ne kadar?
Banka Müfettişi Maaş Geçmişi. Verilere göre, 2024 yılı itibarıyla banka müfettişi ortalama aylık 57.800 TL maaş alacaktır. 2024 yılında bir banka müfettişi için en düşük maaş 52.100 TL iken, en yüksek maaş 78 TL’dir.
Müfettiş olmak için hangi sınav?
Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna giriş sınavı; Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamadan oluşur.
Müfettişlik için YDS gerekli mi?
Bunun için ÖSYM tarafından yapılan YDS veya YÖKDİL sınavlarında yeterli İngilizce dil becerisine sahip olmak gerekiyor.
Müfettiş olmak için hangi bölümü okumak gerekir?
(c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, ekonomi veya idari bilimler fakültelerinden biri veya yetkili makamca denkliği tanınan yurt dışındaki fakülte veya yükseköğretim kurumlarından alınan diploma.
Mimarlar KPSS’de hangi sınavlara girmeli?
*KPSS-B GRUP POZİSYONLARI Müfettişler, ekspertizciler, denetçiler ve yardımcı kontrolörler hariç tüm personel KPSS-B personelidir. Bu bağlamda, memurlar, şirket avukatları, mühendisler, teknisyenler, memurlar, psikologlar, mimarlar, veterinerler vb. Tüm kadrolar KPSS-B kadrolarıdır.
Vergi müfettişliği sınavı klasik mi?
Bu mesleğin adı vergi müfettişidir. Genellikle, iibf mezunları bu mesleğe girer. KPSS A grubunda 80’in üzerinde puan alan kişiler, Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından yürütülen ve dört oturum ve iki gün süren klasik, yani yazılı (çoktan seçmeli olmayan) sınava girmeye hak kazanırlar. Sınavın toplam süresi 16 saattir.