Devlet arşivlerine nasıl girilir?
Adreste belge tarayıcı giriş ekranı açılacaktır. Giriş yapıldıktan sonra üst menüdeki “Basit Arama” veya “Ayrıntılı Arama” bölümünden tarama işlemi gerçekleştirilecektir.
Arsivlere kimler girebilir?
Arşivlerde kimler araştırma yapabilir? Cumhuriyet ve Osmanlı İmparatorluğu arşivleri, 18 yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Ancak Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı gibi arşivler, yalnızca alanında uzman kişilerin özel izinle erişebildiği arşivlerdir. Bahsi geçen uzmanlar çoğunlukla tarihçilerdir.
Devlet arşivleri ne iş yapar?
Bu dairenin görevi; Milli Mücadele dönemi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ve Cumhuriyet döneminde 3473 sayılı Kanuna tabi kurum ve kuruluşlarda oluşturulmuş arşiv malzemelerini tespit etmek, arşiv disiplini esaslarına göre düzenlemek, devletin ve bilimin hizmetine sunmaktır.
Osmanlı arşivine nasıl ulaşırım?
Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundan bu yana merkez ile vilayet arasındaki yazışmalar, Osmanlı coğrafyasındaki 40 devletin tarihine ait kayıtlar ve Cumhuriyet’in sosyal, ekonomik, idari ve kültürel tarihine ait sayısız belge bulunmaktadır. Osmanlı Arşivleri’ne Devlet Arşivleri web sitesi veya e-devlet üzerinden erişim mümkündür.
Devlet arşivlerine herkes girebilir mi?
Üstelik araştırmacı olmanıza da gerek yok. OSMANLI VE CUMHURİYET DÖNEMİ ARŞİVLERİNE ÜCRETSİZ ERİŞİM! İsteyen herkes Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait orijinal belgelere ücretsiz erişebilir. Devlet Arşivleri dünyanın önde gelen arşivleri arasındadır.
TRT arşiv ücretli mi?
TRT Dinle, TRT’nin kapsamlı ve benzersiz ses arşivini kullanıcılara ücretsiz ve reklamsız sunan bir sesli içerik platformudur.
Arşivde çalışmak için ne yapmalı?
Arşiv memuru olmak için KPSS’den en az 86.78047 puan alınması gerekmektedir. Ancak KPSS’ye girmeden önce üniversitede Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünü okumak gerekmektedir. AYT’de eşit ağırlıklı değerlendirme türü için Bilgi ve Belge Yönetimi taban puanları 212.02436 olarak belirlenmiştir.
Devlet arşivleri kaç yıl saklanır?
Kurum arşivlerindeki malzemenin saklanma süresi Madde 24 – Kuruma ait arşiv malzemesinin kurum arşivlerinde saklanma ve saklanma süresi 10 ile 14 yıl arasındadır.
Kimler arşiv memuru olabilir?
Arşivci olmak için genellikle lisans derecesi gerekmez, ancak kütüphane bilimi, bilgi yönetimi, tarih veya benzer bir alanda lisans derecesi işe alınma şansınızı artırabilir. Bazı pozisyonlar böyle bir derece gerektirebilir.
Maaş evraklari kaç yıl saklanır?
Zamanaşımı süresi, iş sözleşmesinden kaynaklanıyorsa on yıldan beş yıla indirildi. Maaş bordrosu, tatil ücreti, kıdem tazminatı, fesih tazminatı, kötü niyet tazminatı ve ayrımcılık tazminatı gibi ödemelere ilişkin belgelerin beş yıl saklanması gerekiyor.
Eski nüfus kayıtlarına nasıl ulaşılır?
Kişilerin altsoy ve altsoyuna ait kayıtların e-devlet üzerinden sorgulanması, bu mümkün değilse herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünden talep edilmesi mümkündür.
Arşiv memurluğu nedir?
Arşiv görevlisi, bir organizasyonun belgelerini ve kayıtlarını erişim için düzenlemek, sınıflandırmak, arşivlemek ve muhafaza etmekten sorumlu önemli bir pozisyondur. Bu pozisyon, bilgi yönetimi ve belge güvenliği konusunda uzmanlık gerektiren bir alanı kapsar.
Devlet arşivlerine nereden ulaşabilirim?
Belgelere ait katalog bilgilerine şu adreslerden ulaşılabilir: Katalog bilgileri ve belge görsellerine ise Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın Ankara ve İstanbul’daki araştırma odalarından ulaşılabilir.
Arsivlere nasıl girilir?
Arşivlenmiş ve arşivden çıkarılmış öğelerinizi bulun. Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Photos uygulamasını açın. Alttaki Library’ye tıklayın. Archive’a dokunun. Bir fotoğraf seçin. Birden fazla fotoğraf seçmek için dokunup basılı tutun. Unarchive’a dokunun.
Osmanlı soyumu nasıl öğrenebilirim?
T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz veya diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarıyla adrese giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Bilgisi Sorgulama” servisi aracılığıyla soy belgenizi oluşturabilirsiniz.
Arsivlere nasıl girilir?
Arşivlenmiş ve arşivden çıkarılmış öğelerinizi bulun. Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Photos uygulamasını açın. Alttaki Library’ye tıklayın. Archive’a dokunun. Bir fotoğraf seçin. Birden fazla fotoğraf seçmek için dokunup basılı tutun. Unarchive’a dokunun.
Devlet arşivleri nerede saklanıyor?
Bugün arşiv resmi olarak Osmanlı Arşivleri olarak adlandırılıyor ve Devlet Arşivleri Müdürlüğü’ne bağlı. Arşivin tutulduğu kompleks İstanbul’un Kâğıthane semtinde yer alıyor ve Osmanlı Arşivleri Kompleksi olarak adlandırılıyor. Arşivin nadir belgelerinden biri.
TRT arşivine nasıl ulaşılır?
TRT, 1968-2015 yılları arasındaki tüm arşivini görüntülemeye açtı. Dün başlatılan proje büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı.
Devlet arşivleri tabiiyet beyannamesi nasıl alınır?
VATANDAŞLIK BELGESİ: Vatandaşlık belgesini nereden alabilirim? Bu belge ayrıca nüfus müdürlüklerinden veya devlet arşivlerinden de alınabilir. Bu belge, göçmenin Türkiye’ye girdiği gün Türk makamları tarafından verilen bir kayıt belgesidir.